Gazpacho-shot med Polartoast
Förslag på bröd
Abisko
Ingredienser
- 4 Polarpärlan Fullkorn
- 2 tsk Dijonsenap
- 200 g Vällagrad ost, t ex edamer
- 1 msk Rumstempererat smör
- 1 Röd chili
- 1 Röd paprika
- 2 Kvisttomater
- 1 Salladslök
- 2 Grillade paprikor (finns på burk)
- 1 Vitlöksklyfta, skalad
- 1 Stjälk selleri
- 1½ dl Tomatjuice
- 1 msk Citronsaft
- 1 msk Socker
- Salt och peppar
- Ev. lite Tabasco
Gör så här
Gazpacho
- Börja med gazpachon. Ta bort kärnorna från chilin och paprikan och dela i mindre bitar.
- Lägg i en blender eller mixer och tillsätt grovhackad tomat, salladslök, grillade paprikor, vitlök och selleri.
- Fyll på med tomatjuice, citronsaft, socker och lite salt. Kör till en slät soppa.
- Smaka av med ev mer salt, peppar och tabasco om du vill ha lite mer styrka.
- Balansera ev smaken med lite extra citronsaft.
- Häll över i en kanna eller skål och ställ kallt minst 30 minuter.
- Häll upp gazpachon i små glas och servera med Polartoast, de som blir över serveras vid sidan.
Polartoast
- Bred senap på hälften av brödskivorna, skiva osten och fördela ovanpå.
- Toppa med en brödskiva och smöra utsidorna.
- Grilla i mackjärn eller våffeljärn.
- Dela i mindre trekanter.