stäng av

Ingredienser

  • 4 Polarpärlan Fullkorn
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 200 g Vällagrad ost, t ex edamer
  • 1 msk Rumstempererat smör
  • 1 Röd chili
  • 1 Röd paprika
  • 2 Kvisttomater
  • 1 Salladslök
  • 2 Grillade paprikor (finns på burk)
  • 1 Vitlöksklyfta, skalad
  • 1 Stjälk selleri
  • dl Tomatjuice
  • 1 msk Citronsaft
  • 1 msk Socker
  • Salt och peppar
  • Ev. lite Tabasco
1
2
3
4
5
3 röster

Gazpacho-shot med Polartoast

Förslag på bröd

Abisko

Ingredienser

  • 4 Polarpärlan Fullkorn
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 200 g Vällagrad ost, t ex edamer
  • 1 msk Rumstempererat smör
  • 1 Röd chili
  • 1 Röd paprika
  • 2 Kvisttomater
  • 1 Salladslök
  • 2 Grillade paprikor (finns på burk)
  • 1 Vitlöksklyfta, skalad
  • 1 Stjälk selleri
  • dl Tomatjuice
  • 1 msk Citronsaft
  • 1 msk Socker
  • Salt och peppar
  • Ev. lite Tabasco

Gör så här

Gazpacho

  1. Börja med gazpachon. Ta bort kärnorna från chilin och paprikan och dela i mindre bitar.
  2. Lägg i en blender eller mixer och tillsätt grovhackad tomat, salladslök, grillade paprikor, vitlök och selleri.
  3. Fyll på med tomatjuice, citronsaft, socker och lite salt. Kör till en slät soppa.
  4. Smaka av med ev mer salt, peppar och tabasco om du vill ha lite mer styrka.
  5. Balansera ev smaken med lite extra citronsaft.
  6. Häll över i en kanna eller skål och ställ kallt minst 30 minuter.
  7. Häll upp gazpachon i små glas och servera med Polartoast, de som blir över serveras vid sidan.

Polartoast

  1. Bred senap på hälften av brödskivorna, skiva osten och fördela ovanpå.
  2. Toppa med en brödskiva och smöra utsidorna.
  3. Grilla i mackjärn eller våffeljärn.
  4. Dela i mindre trekanter.