Gene med briemjukost hjortronsirap och svartkål
Det går bra att variera smaken på osten, även grönmögel passar utmärkt i det här receptet.
Förslag på bröd
Gene Tunnbröd
Ingredienser
- Gene Tunnbröd
- 1 skiva Gene tunnbröd
- 1 tub Kavli Cést la Brie
- 1 dl hjorton, tinade
- 2 msk flytande honung
- 2 svartkålsblad
- 2 fikon
- olivolja till stekning
- salt & svartpeppar
Gör så här
- Blanda honung och hjortron i en skål och ställ åt sidan tills servering.
- Skär bort stjälken från svartkålen, strimla sedan fint och stek i lite olivolja i ca 5 min tills kålen blivit lite krispig. Smaka av med salt och peppar.
- Låt kålen svalna innan servering.
- Bryt brödet i mindre bitar, spritsa på mjukosten, klicka på lite hjortron, en fikonhalva och lite svartkål.