stäng av

Ingredienser

  • Gene Tunnbröd
  • 1 skiva Gene tunnbröd
  • 1 tub Kavli Cést la Brie
  • 1 dl hjorton, tinade
  • 2 msk flytande honung
  • 2 svartkålsblad
  • 2 fikon
  • olivolja till stekning
  • salt & svartpeppar
1
2
3
4
5
6 röster

Gene med briemjukost hjortronsirap och svartkål

Det går bra att variera smaken på osten, även grönmögel passar utmärkt i det här receptet.

Förslag på bröd

Gene Tunnbröd

Ingredienser

  • Gene Tunnbröd
  • 1 skiva Gene tunnbröd
  • 1 tub Kavli Cést la Brie
  • 1 dl hjorton, tinade
  • 2 msk flytande honung
  • 2 svartkålsblad
  • 2 fikon
  • olivolja till stekning
  • salt & svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda honung och hjortron i en skål och ställ åt sidan tills servering.
  2. Skär bort stjälken från svartkålen, strimla sedan fint och stek i lite olivolja i ca 5 min tills kålen blivit lite krispig. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt kålen svalna innan servering.
  4. Bryt brödet i mindre bitar, spritsa på mjukosten, klicka på lite hjortron, en fikonhalva och lite svartkål.