Genelasagne med champinjoner och squash
Förslag på bröd
Gene Tunnbröd
Ingredienser
- 4 Gene Tunnbröd
- 150 g Champinjoner, skivade
- 1 Stor squash, tärnad
- 1 Gul lök, hackad
- 400 g Vegetarisk färs
- 1 Påse tacokrydda
- 2 msk Tomatpuré
- dl Vatten
- 150 g Lagrad hårdost (t ex Västerbottensost), riven
- 3 Tomater, skivade
- Salt
- 75 g Smör
- ¾ dl Vetemjöl
- 1 Liter mjölk, 3%
- 100 g Färskost (naturell eller vitlökssmak)
- Smör eller olja till stekning
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Stek svamp och squash hastigt i smör, salta och ställ åt sidan på en tallrik.
- Fräs lök och färs i smör tills det börjar få färg, använd samma stekpanna.
- Tillsätt tacokrydda, tomatpuré och vatten. Låt sjuda på svag värme.
Vit sås
- Smält smör i en kastrull, vispa ner mjöl.
- Tillsätt cirka 2 dl mjölk, vispa ut redningen tills det är helt slätt.
- Häll i resterande mjölk eftersom, vispa under tiden. Sjud på svag värme 3 minuter.
- Rör ner färskost och smaka av med salt.
Montering
- Lägg en brödskiva i botten på en passande ugnsform.
- Varva bröd, färs, grönsaker, ost och vit sås. Översta lagret ska vara vit sås.
- Toppa med tomatskivor och ost.
- Grädda cirka 25 minuter eller tills ytan har fått vacker gyllene färg. Servera med blandad sallad eller tomatsallad.