Giggis smörgåstårta
Receptbidrag från Gülay Alkan.
Ingredienser
- 8 halvor Polarkakor
- 2 kokta och hackade ägg
- 200 g finhackad crabfish eller krabba
- 4 dl creme fraiche
- 2½ dl majonnäs
- 1 tsk curry
- 1 burk röd stenbitsrom
- ½ dl finhackad gräslök
- 2 dl finhackad dill eller persilja
- skivad gurka till tårtsidorna
- 200 g skalade räkor
- 1 burk svart stenbitsrom
- 200 g finhackad gurka
- dillkvistar
- kokt ägg hackat eller skivat
- skinka
Gör så här
- Blanda fyllning 1 med 2 hackade och kokta ägg, 200 g finhackad crabfish eller krabba, 2 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs och 1 tsk curry.
- Blanda fyllning 2 med 1 burk röd stenbitsrom, 1 dl creme fraiche 0,5 dl majonnäs och gräslök.
- Lägg ut bröden och bred ut fyllning 1 på första lagret. Lägg på ytterligare bröd.
- Bred på fyllning 2 på andra lagret och lägg på nya bröd.
- Tredje lagret bröd får fyllning nummer 1. Lägg därpå ytterligare ett lager bröd.
- Blanda 1 dl creme fraiche och 1 dl majonnäs blandas bred över tårtan. 1–2 dl finhackad dill eller persilja strös på kanten runt tårtan. Lägg gärna gurkskivor runt om kanterna på tårtan.
- Garnera med 200 gram skalade räkor eller mer, 1 burk svart stenbitsrom, 200 g finhackad gurka, dillkvistar, kokt ägg som är hackat eller skivat och lite skinka. Det går också att garnera med lax, ostskivor, vindruvor eller kalkonskinka. Bara fantasin sätter gränser.
- Tips! Gör smörgåstårtan dagen innan och garnera några timmar innan servering.