stäng av

Ingredienser

  • 5 Njalla
  • 100 g Philadelphiaost
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 nypa salt
  • 250 g skivad gravlax
  • några knippen färsk dill
  • 2 finhackade rädisor
1
2
3
4
5
19 röster

Gravlaxsnittar med dijonröra

Recept skapat av Underbara Clara

Fantastiska snittar med gravlax och färskost smaksatt med dijonsenap. Om du istället för att skära snittar delar brödrullarna i
halvor får du smarriga utflyktssmörgåsar till picknicken. Snittarna går att förbereda någon dag innan servering.

Förslag på bröd

Njalla

Ingredienser

  • 5 Njalla
  • 100 g Philadelphiaost
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 nypa salt
  • 250 g skivad gravlax
  • några knippen färsk dill
  • 2 finhackade rädisor

Gör så här

  1. Blanda philadelphiaost, dijonsenap och salt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer senap för ännu mer tryck i smaken.
  2. Bred färskoströran över brödet. Lägg skivad gravlax ovanpå och några nypor färsk dill.
  3. Avsluta med fint hackad rädisa. Rulla ihop och skär i snittar.