Grekisk middagstårta
Smakrik smörgåstårta som påminner om salta bad och grekisk sallad vid stranden, matig och mättande, perfekt kvällsmat!
Receptet är tillagat på sex stycken halvmånar, 1,5 påse Jubileumskaka.

Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 6 halvmånar Jubileumskaka
- Fyllning 1:
- 15 svarta oliver
- ½ dl färsk basilika
- 200 g färskost med smak av soltorkade tomater
- 1 dl creme fraiche
- salt och svartpeppar
- Fyllning 2 och topping :
- 4 dl creme fraiche
- ½ vitlöksklyfta
- 300 g fetaost
- salt och svartpeppar
- Dekor:
- 1 kruka basilika
- 6 körsbärstomater
- 12 svarta oliver
- 7 cocktailkapris
Gör så här
Fyllning 1
- Hacka oliver och basilika. Rör om färskosten så att den blir slät, rör i creme fraiche, oliver och basilika. Smaka av med salt och svartpeppar.
Fyllning 2
- Vispa creme fraiche fluffigt. Mosa fetaost och rör försiktigt ned i creme fraichen. Rör i pressad vitlök och smaka av med salt och svartpeppar.
Montering
- Lägg ut två halvmånar bröd till en rund tårtbotten på ett fat. Bred på tomatröran, dvs fyllning 1.
- Lägg på ännu ett lager bröd och bred på hälften av fetaoströran, dvs hälften av fyllning 2. Lägg på ytterligare ett lager bröd. Toppa med resten av fetaoströran.
Dekor
- Dekorera med basilikablad, svarta oliver, körsbärstomater och cocktailkapris.