stäng av

Ingredienser

  • 2 Hällakaka
  • 50 g naturell färskost
  • 10 blad babyspenat
  • 1 msk paprika
  • 1 msk rödlök
  • 3 msk riven ost
  • 10 strimlade soltorkade tomater
  • 1 salladsblad, till servering
  • 2 cocktailtomater, till servering
1
2
3
4
5
1 röst

Grillad vegetarisk macka med fetaost och soltorkade tomater

Mättande lunchmacka som serveras varm, men som även är god när den svalnat.

Förslag på bröd

Hällakaka

Ingredienser

  • 2 Hällakaka
  • 50 g naturell färskost
  • 10 blad babyspenat
  • 1 msk paprika
  • 1 msk rödlök
  • 3 msk riven ost
  • 10 strimlade soltorkade tomater
  • 1 salladsblad, till servering
  • 2 cocktailtomater, till servering

Gör så här

  1. Bred ut hälften av färskosten på ena brödskivan. Lägg på babyspenat. Skär paprika och rödlök i strimlor och lägg på brödet. Strö över den rivna osten och placera ut soltorkade tomater i små bitar. Bred det andra brödet med resten av färskosten och lägg det ovanpå fyllningen.
  2. Stek i grillpanna tills grönsakerna mjuknat och mackan har fått fin färg på både sidor. Lägg upp mackan på en skärbräda och dela den mitt itu. Servera gärna med sallad och tomater.
  3. Tips! Har du smörgåsgrill eller ett våffeljärn så använd gärna det men det går lika bra att använda grillpanna eller vanlig stekpanna. Passar också perfekt att förbereda mackan hemma och ta med på utflykt och grilla i grilljärn eller en panna över elden.