Grillade räkor med vitlöksbröd
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 1 Jubileumskaka
- 500 g Färska räkor med skal, gärna råa
- vitlöksklyftor
- 2 tsk Finhackat citrongräs
- 2 tsk Finrivet limeskal
- Limesaft från en halv lime
- 1 tsk Finhackat röd chili
- 1 msk Soja
- 1 msk Söt chilisås
- ½ msk Sesamolja
- msk Olivolja
- Flingsalt
Gör så här
- Börja med marinaden.
- Finhacka 1-2 vitlöksklyftor och blanda med citrongräs, limeskal, limesaft, chili, soja, chilisås, sesamolja och 1 msk olivolja i en skål.
- Vänd ned räkorna och låt marinera ca 30 minuter.
- Förbered under tiden vitlöksbröden genom att dela dem i små trekanter.
- Strax innan grillning penslar du med resterande olivolja och grillar på bägge sidor.
- Skala resterande vitlöksklyftor, dela i två halvor och gnugga klyftorna mot brödskivorna. Droppa lite extra olja på bröden och strö över flingsalt.
- Grilla räkorna snabbt på varje sida tills de får fin färg, är de kokta ska de bara bli lite varma. Är de råa krävs några minuter extra på grillen.
- Servera med vitlöksbröd och gärna lite extra lime vid sidan.