stäng av

Ingredienser

  • 8 Jubileumskaka
  • 4 Kvistar grönkål
  • Lite chiliflakes
  • 4 Tomater (eller en burk krossade tomater)
  • 1 Gul lök
  • ½ tsk Oregano
  • ½ tsk Timjan
  • ½ tsk Spiskummin
  • ½ tsk Paprikapulver
  • 2 dl Blandade kokta bönor
  • olja
  • Salt
  • 8 Skivor ost
1
2
3
4
5
2 röster

Grillmacka med grönkål och tomatssalsa med bönor

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 8 Jubileumskaka
  • 4 Kvistar grönkål
  • Lite chiliflakes
  • 4 Tomater (eller en burk krossade tomater)
  • 1 Gul lök
  • ½ tsk Oregano
  • ½ tsk Timjan
  • ½ tsk Spiskummin
  • ½ tsk Paprikapulver
  • 2 dl Blandade kokta bönor
  • olja
  • Salt
  • 8 Skivor ost

Gör så här

  1. Dra loss bladen från grönkålsstjälkarna och strimla dem. Fräs bladen i olja några minuter med chiliflakes och salt. Ställ åt sidan.
  2. Gör salsan genom att hacka tomater och lök. Fräs med kryddorna i lite olja. Tillsätt bönor och smaka av med salt.
  3. Fördela salsa, grönkål och ost på fyra bröd. Spara gärna lite grönkål till dekoration. Lägg på kvarvarande brödskivor.
  4. Lägg mackorna mellan bakplåtspapper och grilla tills osten smält.
  5. Skär upp i snibbar och servera gärna med lite extra grönkål vid sidan.