Grillmacka med potatisstomp, brynt smör och matjessill
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- 5 Stora potatisar
- 50 g Smör
- 1 dl Mjölk
- 1 Matjessillfilé
- 2 Gula lökar eller en knippa gräslök
- 2 dl Riven Västerbottensost eller annan lagrad ost
- Pepparrot, riven
- 4 Kvistar dill
- Salt
Gör så här
- Skala och koka potatisarna riktigt mjuka. Bryn smöret så det doftar riktigt nötigt. Häll av vattnet från potatisarna. Tillsätt smör och mjölk. Mosa med en stomp eller ballongvisp.
- Hacka matjessillen och blanda med potatisstompet. Smaksätt med salt och ev mer smör eller mjölk om du vill ha det lite lösare.
- Skiva löken fint eller hacka gräslöken.
- Fördela stompet på tunnbröden. Strö över lök, ost, riven pepparrot och plockad dill.
- Rulla ihop som en tunnbrödsrulle. Grilla mellan bakplåtspapper tills osten smält.
- Ät som de är eller snitta upp i mindre bitar och servera med en sallad.