Grillmacka med surkålspesto, tomat och fetaost
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 8 Abisko
- 100 g Surkål
- ½ msk Brödkummin
- 1 Kruka basilika
- 1 Kruka persilja
- Finrivet skal och lite saft av en ekologisk citron
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 dl Riven Västerbottensost eller annan lagrad ost
- 2 dl Naturell rapsolja
- 2 Tomater
- 1 Morot
- 300 g Fetaost, smulad
Gör så här
- Lägg surkål, brödkummin, basilika, persilja, citronskal och citronsaft, vitlök och ost i en matberedare och mixa fint. Häll i oljan under mixning och kör tills det blir en härlig pesto.
- Skiva tomater och strimla moroten.
- Bred pesto över brödskivorna, lägg på tomat, strimlad morot och fetaost på halva sidan. Vik ihop.
- Grilla mellan bakplåtspapper tills osten smält. Skär upp i snibbar och servera med en kålsallad.
- Tips! Gott att servera med en kålsallad gjord med ättikslag smaksatt med kummin.