Grönkålssnittar med mandel och lagrad ost
Receptet ger ca 20 snittar. Perfekta till glöggmyset!
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- Jubileumskaka
- ½ dl mandel
- ½ rödlök, finhackad
- 100 g färsk grönkål
- 50 g färskost
- 50 g Västerbottensost till dekoration
- salt och peppar
Gör så här
- Stansa med ett runt mått ut bitar ur en Jubileumskaka. Ca 20 stycken
- Rosta mandeln lätt i en stekpanna så att den blir gyllenbrun. Grovhacka och lägg åt sidan.
- Placera en stor klick smör i stekpannan och lägg sedan ner den finhackade rödlöken och den strimlade grönkålen. Låt fräsa tills den mesta vätskan lämnat grönkålen. Klicka då ner färskosten och tillsätt mandlarna. Värm ihop till en röra. Salta och peppra.
- Strax innan servering klickar du ut den ljumma röran på snittarna och strör över lite västerbottensost
- Tips 1: Du kan byta ut Jubileumskakan mot t.ex. Sarek. Då kan du stansa ut snittarna, rosta hastigt i ugnen på 200 grader tills de blir gyllenbruna. Och avsluta med att lägga på fyllningen och servera.
- Tips 2: Det bröd som blir kvar mellan ringarna du stansat ur brödet kan du smula sönder med fingrarna och rosta lätt i en stekpanna. Vips har du ditt alldeles egna ströbröd.