stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar av Polarbröds Jubileumskaka
  • 5 körsbärstomater
  • gurka
  • dill
  • persilja
  • hela skalade räkor
  • kräftstjärtar
  • rom
  • kallrökt lax
  • 4 salladsblad i olika färger
  • 500 g handskalade räkor, hackade
  • ½ burk kräftstjärtar i lag, hackade
  • 2 crabsticks, hackade
  • ½ msk citron, zest
  • 3 msk majonnäs
  • dl gräddfil
  • dl creme fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • dl riven ost
  • 2 hackade kokta ägg
  • 1 tsk pepparrotsvisp
  • vitpeppar
1
2
3
4
5
0 röster

Havets polartårta

Receptbidrag från Elin Silfversten.

Ingredienser

  • 6 halvmånar av Polarbröds Jubileumskaka
  • 5 körsbärstomater
  • gurka
  • dill
  • persilja
  • hela skalade räkor
  • kräftstjärtar
  • rom
  • kallrökt lax
  • 4 salladsblad i olika färger
  • 500 g handskalade räkor, hackade
  • ½ burk kräftstjärtar i lag, hackade
  • 2 crabsticks, hackade
  • ½ msk citron, zest
  • 3 msk majonnäs
  • dl gräddfil
  • dl creme fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • dl riven ost
  • 2 hackade kokta ägg
  • 1 tsk pepparrotsvisp
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Röra 1: Blanda hackade räkor, hackade kräftstjärtar, hackade crabsticks, 1 msk finhackad dill, citronzest, 1 msk majonnäs, 0,75 dl gräddfil, 0,75 dl creme fraiche och smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Röra 2: Blanda riven ost, hackade ägg, 1 msk majonnäs, 0,75 dl gräddfil, 0,75 dl creme fraiche och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Röra 3: Blanda 2 skivor kallrökt lax, 2 msk rom, pepparrotsvisp, 1 msk dill, 1 msk majonnäs, 0,75 dl gräddfil, 0,75 dl creme fraiche och smak av med salt och vitpeppar.
  4. Placera rörorna var för sig i tre olika lager med Polarbrödet emellan enligt smörgåstårteprincipen. En röra blir överst och synlig.
  5. Dekorera endast kanten som en krans. Börja med att placera små bitar av salladsbladen, skär sedan fina skivor av tomat och gurka, rulla små skivor av kallrökt lax och placera ut. Lägg ut dill, persilja, räkor och kräftstjärtar. Avsluta med små klickar av rom.

Fler recept med