stäng av

Ingredienser

  • 1 Norrlands-Leväjn
  • smör till stekning
  • Laxröra:
  • 125 g varmrökt lax
  • 4 msk färskost
  • 2 msk wasabi
  • 1 tsk torkad chili
  • 2 msk limejuice
  • rivet skal av 1/2 lime
  • salt
  • Topping:
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 40 g forellrom
1
2
3
4
5
1 röst

Het snitt med varmrökt laxröra, toppad med forellrom

Förslag på bröd

Norrlands-Leväjn

Ingredienser

  • 1 Norrlands-Leväjn
  • smör till stekning
  • Laxröra:
  • 125 g varmrökt lax
  • 4 msk färskost
  • 2 msk wasabi
  • 1 tsk torkad chili
  • 2 msk limejuice
  • rivet skal av 1/2 lime
  • salt
  • Topping:
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 40 g forellrom

Gör så här

Laxröra

  1. Smula ner laxen i en skål och tillsätt resten av ingredienserna för röran. Blanda samman till en slät smet.
  2. Lägg över i en spritspåse och förvara i kylen tills servering.

Montering

  1. Skär brödet i smala stänger och stek i smör tills det är gyllene på båda sidor.
  2. Lägg upp brödstängerna på ett serveringsfat, spritsa på laxröran, strö över gräslök och toppa med forellrom. Mums!