Hjärtbakelser på Polarhjärtan
Denna går att göra både som en enskild bakelse, eller som en hel smörgåstårta! Receptet ger en bakelse, gör fyra portioner till en hel smörgåstårta.
Receptet är tillagat på tre Polarhjärtan, 1/4 påse Polarhjärtan.
Förslag på bröd
Polarhjärtan
Ingredienser
- 1 hel brödkaka Polarhjärtan
- Grundröra:
- 80 g färskost, naturell
- 2 msk majonäs
- salt & peppar
- Fyllning 1:
- 1 dl räkor, hackade (spara 5-7 st hela räkor till garnering)
- 1 msk hackad rödlök
- 1 msk dill, hackad (spara en dillkvist till garnering)
- ½ tsk citronsaft
- Fyllning 2:
- 10 g röd rom
- ½ röd paprika, hackad (spara lite till garnering)
- 1 salladsblad
- Topping:
- 1 msk dill, hackad
Gör så här
Grundröra
- Börja med att röra ihop färskost och majonnäs, smaka av med salt och peppar.
Fyllning 1
- Blanda 1/3 av grundröran med hackade räkor, rödlök, dill och citronsaft.
Fyllning 2
- Blanda 1/3 av grundröran med rom och hackad paprika
Topping
- Blanda sista tredjedelen av grundröran med hackad dill.
Montering, dekor
- Dela brödkakan i fyra hjärtan (använd bara tre) Lägg ett Polarhjärta på ett fat, bred ut räkröran på första lagret. På med ett hjärta till och bred ut romröran som lager två. Lägg på ett salladsblad innan sista hjärtat läggs dit. Bred på toppingen och dekorera runt bakelsen med hackad röd paprika och lägg räkor i mitten. Dekorera med en dillkvist.
Tips!
- Tips! Vill du göra en hel tårta för fyra personer behöver du inte dela brödkakan i hjärtan först utan du kan fyrdubbla mängderna och bre ut rörorna över hela brödkakan istället. Eller så gör du flera små bakelser så blir det lättare att dela!