stäng av

Ingredienser

  • 3 hela brödkakor Polarhjärtan
  • Understa lagret:
  • 100 g kokt skinka
  • ½ dl creme fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 1 msk riven pepparrot (på tub)
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • ½ finhackad rödlök
  • svartpeppar
  • Mellersta lagret:
  • 200 g mimosasallad
  • Översta lagret
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl majonäs
  • 50 g färskost
  • lite salt
  • Skinka, grönkål, blå vindruvor, physalis, coctailtomater och gräslök till dekoration
1
2
3
4
5
79 röster

Hjärtlig Smörgåstårta

Recept skapat av Underbara Clara

På bilden visas Julhjärtan, en tidigare säsongsprodukt, men det går lika bra att använda Polarhjärtan istället!

Förslag på bröd

Polarhjärtan

Ingredienser

  • 3 hela brödkakor Polarhjärtan
  • Understa lagret:
  • 100 g kokt skinka
  • ½ dl creme fraiche
  • 2 msk majonäs
  • 1 msk riven pepparrot (på tub)
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • ½ finhackad rödlök
  • svartpeppar
  • Mellersta lagret:
  • 200 g mimosasallad
  • Översta lagret
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl majonäs
  • 50 g färskost
  • lite salt
  • Skinka, grönkål, blå vindruvor, physalis, coctailtomater och gräslök till dekoration

Gör så här

  1. Lägg ut en hel brödkaka Polarhjärtan på en assiett eller skäbräda.
  2. Gör sedan röran till första lagret genom att strimla skinkan och blanda med creme fraiche, majonäs, pepparrot, västerbottensost och finhackad rödlök. Smaka av med svarteppar.
  3. Bred blandningen över första lagret bröd. Lägg ett lager bröd ovanpå.
  4. Bred mimosasalladen över det lagret och avsluta med ett sista bröd.
  5. Blanda creme fraiche, majonäs och färskost och smaka av med salt. Bred på det översta lagret.
  6. Snurra ihop skinkskivor och lägg runt kanten på tårtan. Lägg strimlad grönkål i mitten och placera sedan ut tomater, physalis och svarta vindruvor. Du kan också skära rullar av ost och lägga ovanpå.
  7. Avsluta med att köra några varv med pepparkvarnen och strö över lite klipp gräslök.
  8. Låt smörgåstårtan stå några timmar och safta till sig innan servering.