Hjärtlig Smörgåstårta
På bilden visas Julhjärtan, en tidigare säsongsprodukt, men det går lika bra att använda Polarhjärtan istället!
Förslag på bröd
Polarhjärtan
Ingredienser
- 3 hela brödkakor Polarhjärtan
- Understa lagret:
- 100 g kokt skinka
- ½ dl creme fraiche
- 2 msk majonäs
- 1 msk riven pepparrot (på tub)
- 1 dl riven Västerbottensost
- ½ finhackad rödlök
- svartpeppar
- Mellersta lagret:
- 200 g mimosasallad
- Översta lagret
- ½ dl creme fraiche
- ½ dl majonäs
- 50 g färskost
- lite salt
- Skinka, grönkål, blå vindruvor, physalis, coctailtomater och gräslök till dekoration
Gör så här
- Lägg ut en hel brödkaka Polarhjärtan på en assiett eller skäbräda.
- Gör sedan röran till första lagret genom att strimla skinkan och blanda med creme fraiche, majonäs, pepparrot, västerbottensost och finhackad rödlök. Smaka av med svarteppar.
- Bred blandningen över första lagret bröd. Lägg ett lager bröd ovanpå.
- Bred mimosasalladen över det lagret och avsluta med ett sista bröd.
- Blanda creme fraiche, majonäs och färskost och smaka av med salt. Bred på det översta lagret.
- Snurra ihop skinkskivor och lägg runt kanten på tårtan. Lägg strimlad grönkål i mitten och placera sedan ut tomater, physalis och svarta vindruvor. Du kan också skära rullar av ost och lägga ovanpå.
- Avsluta med att köra några varv med pepparkvarnen och strö över lite klipp gräslök.
- Låt smörgåstårtan stå några timmar och safta till sig innan servering.