stäng av

Ingredienser

  • 3 Polarkakor
  • 300 g purjolök
  • 300 g valfri svamp
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk majsstärkelse
  • valfri ost och tomater för gratinering
  • smör till stekning
1
2
3
4
5
0 röster

Höstens varma smörgåstårta

Receptbidrag från Madeleine Ardby.

Ingredienser

  • 3 Polarkakor
  • 300 g purjolök
  • 300 g valfri svamp
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk majsstärkelse
  • valfri ost och tomater för gratinering
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stek strimlad purjolök och svamp mjukt i smör. Tillsätt rökt paprikapulver, salt och peppar.
  3. Blanda creme fraiche med majsstärkelse och tillsätt grönsakerna. Smaka av.
  4. Bred hälften av grönsaksröran på en av Polarkakorna, lägg på en Polarkaka och bred resten av röran på denna. Avsluta med sista Polarkakan.
  5. Högst upp, lägg tunt skivade tomater och rikligt med ost. Gratinera tårtan i ugnen i 10–12 minuter.
  6. Ät med en härlig sallad till.

Fler recept med