Igelkotten
Korv med mos på roligt sätt!
Förslag på bröd
Jubileumskaka
Ingredienser
- 2 Jubileumskaka
- 20 Prinskorvar
- 750 g Potatis, mjölig
- 1 dl Mjölk
- 2 msk Smör
- Salt och peppar
- Oliver, färskost, sallad och physalis till dekoration
Gör så här
- Koka potatisen mjuk och blanda med mjölk och smör, smaka av med salt och peppar.
- Stek prinskorvar. Snitta ett kryss i varje topp så spricker de fint när du steker.
- Spetsa till ca 10 minimorötter (var försiktig med kniven!).
- Montera igelkotten genom att breda ut mos på en halvmåne av Polarbröd Jubileumskaka.
- Lägg på en brödskiva till och bred på resterande mos så att igelkotten får en rygg.
- Ställ korvar och morötter så att de bildar taggarna.
- Gör ögon och nos av oliver och spritsad färskost.
- Lägg upp igelkotten på ett fat med sallad och dekorera med zickzack-skurna physalis.