Julhjärtan med vegobullar och rödbetssallad
På bilden visas Julhjärtan, en tidigare säsongsprodukt, men det går lika bra att använda Polarhjärtan istället!
Förslag på bröd
Polarhjärtan
Ingredienser
- 1 hel brödkaka Polarhjärtan
- Vegoköttbullar:
- 2 dl solrosfrön
- 1 gul lök
- 2 dl bönor, svarta eller kidney
- 3 ägg
- 1 tsk salt
- peppar efter smak
- 1 msk senap
- 1 krm malen kryddpeppar
- 1 dl bladpersilja
- rapsolja eller smör till stekning
- Röbetssallad med ingefära:
- 3 kokta rödbetor
- 2 msk majonäs
- 2 msk matlagningsyoghurt
- 1 msk riven färsk ingefära
- 2 msk kapris
- persilja till servering
- salt och peppar
Gör så här
- Mixa solrosfröna fint.
- Finhacka löken och persiljan och mosa bönorna grovt.
- Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av. Låt stå och svälla i 15 min.
- Forma smeten till lagom stora bullar och stek dem i rapsolja på medelhög värme tills de fått fin färg.
- Tärna rödbetorna och lägg i en skål. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av.
- Dela brödkakan till fyra små hjärtan.
- Klicka ut en matsked av rödbetssalladen på varje Julhjärta. Lägg på en vegoköttbulle, dekorera med lite persilja och servera!