Kalastårtan med räkor och skinka
Receptbidrag från Amanda Wallin.
Ingredienser
Gör så här
- Blanda ihop två röror i separata skålar – en räkfyllning och en skinkfyllning.
- Räkfyllning: Blanda 2 dl räkor, 0,5 dl vispad creme fraiche, 50 g cream cheese, 1 msk majonnäs, finhackad dill, finhackad rödlök, lite pressad citron, salt och peppar.
- Skinkfyllning: Blanda ca 400 gram kokt skinka, helst i bit riven på rivjärn, 2 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs, salt och peppar.
- Bred ut hälften av skinkröran på det första lagret Polarbröd. Lägg på nästa och bred ut räkröran. Lägg på ett bröd till och bred ut resten av skinkröran. Lägg på sista brödet.
- Blanda 1,5 dl vispad creme fraiche och 100 g och cream cheese och bred på och runt om tårtan så att det blir jämnt. Förbered gärna dagen innan så hinner tårtan bli saftigare.
- Skölj och hyvla gurkorna på längden. Torka av dem med ett hushållspapper. Fläta gurkorna omlott på en plan yta och lägg sedan på toppen av tårtan, klipp av runt om för att täcka som ett lock. Svep sedan gurkskivor ytterligare runt om kanterna. Fäst med extra cream fraiche om de lossnar.
- Dekorera med valfria tillbehör på toppen, till exempel lax och räkor.