stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 6 Skivor rökt kalkon
  • 3 msk Creme fraiche
  • 2 tsk Fransk senap
  • 2 dl Grönkål, hackad
  • 1 msk Olivolja
  • 1 Rött äpple
  • Citronjuice
  • Salt och peppar
1
2
3
4
5
78 röster

Kalkon och grönkålssnittar

Receptet räcker till 8-10 snittar.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 6 Skivor rökt kalkon
  • 3 msk Creme fraiche
  • 2 tsk Fransk senap
  • 2 dl Grönkål, hackad
  • 1 msk Olivolja
  • 1 Rött äpple
  • Citronjuice
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Rör samman crème fraiche och senap.
  2. Vänd grönkålen i olivoljan som du sedan saltar och pepprar efter smak.
  3. Riv äpplet grovt med skalet kvar och blanda med citronjuicen.
  4. Pressa sedan ur vätska ut det rivna äpplet. På detta sätt blir inte snitten blöt, medan citronjuicen hindrar äpplet från att bli brunt!
  5. Bred brödet med senapsröran, fördela kalkonen och grönkålen jämnt över brödet och strö till sist över det rivna äpplet.
  6. Rulla brödet hårt från kortsida till kortsida och skär varje bröd i 4–5 snittar. Servera och ät upp!