Kalkon och grönkålssnittar
Receptet räcker till 8-10 snittar.
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 2 Sarek
- 6 Skivor rökt kalkon
- 3 msk Creme fraiche
- 2 tsk Fransk senap
- 2 dl Grönkål, hackad
- 1 msk Olivolja
- 1 Rött äpple
- Citronjuice
- Salt och peppar
Gör så här
- Rör samman crème fraiche och senap.
- Vänd grönkålen i olivoljan som du sedan saltar och pepprar efter smak.
- Riv äpplet grovt med skalet kvar och blanda med citronjuicen.
- Pressa sedan ur vätska ut det rivna äpplet. På detta sätt blir inte snitten blöt, medan citronjuicen hindrar äpplet från att bli brunt!
- Bred brödet med senapsröran, fördela kalkonen och grönkålen jämnt över brödet och strö till sist över det rivna äpplet.
- Rulla brödet hårt från kortsida till kortsida och skär varje bröd i 4–5 snittar. Servera och ät upp!