Kikärtswrap (falafel) med auberginröra
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 4 Sarek
- 1 Aubergine (sesampasta)
- ½ msk Tahini
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 Citron, saften
- 2½ msk Olivolja
- 4 dl Kikärtor, avrunna
- 1 msk Maizenamjöl
- 1 msk Färskost
- ½ Chilifrukt, finhackad
- 1 msk Salladslök, finhackad
- 1 Äggula
- 1 tsk Sesamolja
- 1½ tsk Salt
- Rödbetsskott (eller t ex ruccola) och färsk timjan till servering
Gör så här
- Börja med auberginröran. Dela auberginen på längden och pensla på lite olivolja.
- Baka i ugn på 250 grader ca 18 minuter, ta ut och låt svalna lite.
- Gröp ur köttet från auberginen och lägg med övriga ingredienser i matberedare och kör till en jämn röra, smaka av med salt.
- Under tiden auberginerna är i ugnen passar det bra att göra kikärtsbiffarna.
- Kör kikärtorna i en matberedare till en jämn smet och lägg sedan i en bunke, tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.
- Forma till 8 platta bullar och stek i rikligt med olja så de blir genomstekta och gyllenbruna. Låt svalna.
- Fördela auberginröran och kikärtsbiffarna på fyra tunnbrödsskivor, sprid ut rödbetsskott och timjan över och vik ihop till en wrap.