Kräftsnittar
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 2 Sarek
- 1 dl färskost
- 1 dl majonnäs
- 300 g kräftstjärtar
- 1 liten rödlök
- 1 dl hackad dill
- 2 msk hackad persilja
- ½ msk citronsaft
Gör så här
Fyllning
- Blanda färskost och majonnäs till en jämn smet.
- Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka i små bitar men spara några av de finaste stjärtarna till dekoration.
- Hacka rödlök, dill och det mesta av persiljan fint. Spara lite persilja till dekoration.
- Rör ned det du hackat i majonnäsblandningen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Montering
- Lägg fram en skiva Sarek. Bred på hälften av kräftröran och rulla ihop brödet till en lång rulle. Försök att rulla den så stramt det bara går.
- Bred resten av röran på det andra brödet och rulla ihop.
- Skär upp i lagom stora munsbitar, ca 4-6 st per bröd.
- Lägg upp på ett fat, sätt ett litet träspett igenom en kräftstjärt och sätt sedan fast spettet i snitten. Dekorera med lite persilja.