Krämig kantarellsoppa med gratinerad Västerbottenssmörgås
Förslag på bröd
Polarpärlan Fullkorn
Ingredienser
- 4 Polarpärlan Fullkorn
- 8 skivor Rökt sidfläsk
- 2 dl Västerbottensost, finriven
- 150 g Trattkantareller (eller gula kantareller)
- 2 dl Standardmjölk
- 6 dl Vispgrädde
- 2 msk Färskost
- 1½ tsk Sambal oelek
- 3 msk Flytande kycklingfond
- Olja till stekning
- Salt och svartpeppar
- 1 dl Hackade färska örter, t ex timjan, persilja, oregano
- 1 msk Olivolja
Gör så här
Smörgås
- Fördela sidfläsk på brödskivorna och strö över osten i ett tjockt lager på varje brödskiva.
- Gratinera gyllenbruna i ugn på 200 grader ca 12 minuter.
Soppa
- Fräs kantarellerna gyllenbruna i olja i en panna, tillsätt övriga ingredienser och koka under lock i 20 minuter.
- Blanda örter med olivolja.
- Smaka av soppan med salt och svartpeppar.
- Strö örtblandningen över.