stäng av

Ingredienser

  • 4 Polarpärlan Fullkorn
  • 8 skivor Rökt sidfläsk
  • 2 dl Västerbottensost, finriven
  • 150 g Trattkantareller (eller gula kantareller)
  • 2 dl Standardmjölk
  • 6 dl Vispgrädde
  • 2 msk Färskost
  • tsk Sambal oelek
  • 3 msk Flytande kycklingfond
  • Olja till stekning
  • Salt och svartpeppar
  • 1 dl Hackade färska örter, t ex timjan, persilja, oregano
  • 1 msk Olivolja
1
2
3
4
5
3 röster

Krämig kantarellsoppa med gratinerad Västerbottenssmörgås

Förslag på bröd

Polarpärlan Fullkorn

Ingredienser

  • 4 Polarpärlan Fullkorn
  • 8 skivor Rökt sidfläsk
  • 2 dl Västerbottensost, finriven
  • 150 g Trattkantareller (eller gula kantareller)
  • 2 dl Standardmjölk
  • 6 dl Vispgrädde
  • 2 msk Färskost
  • tsk Sambal oelek
  • 3 msk Flytande kycklingfond
  • Olja till stekning
  • Salt och svartpeppar
  • 1 dl Hackade färska örter, t ex timjan, persilja, oregano
  • 1 msk Olivolja

Gör så här

Smörgås

  1. Fördela sidfläsk på brödskivorna och strö över osten i ett tjockt lager på varje brödskiva.
  2. Gratinera gyllenbruna i ugn på 200 grader ca 12 minuter.

Soppa

  1. Fräs kantarellerna gyllenbruna i olja i en panna, tillsätt övriga ingredienser och koka under lock i 20 minuter.
  2. Blanda örter med olivolja.
  3. Smaka av soppan med salt och svartpeppar.
  4. Strö örtblandningen över.