stäng av

Ingredienser

  • 8 halvmånar Jubileumskaka
  • 1 grillad kyckling
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 små burkar krossad ananas
  • paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 1 påse ruccola
  • 1 rund brietårta
  • 1 burk ananas i skivor
  • 10 skivor edamerost
  • 2 tomater
  • 150 g lufttorkad skinka
  • färsk basilika
1
2
3
4
5
2 röster

Kycklingtårta med smak av Medelhavet

Receptbidrag från Sanne Erlandsson.

Ingredienser

  • 8 halvmånar Jubileumskaka
  • 1 grillad kyckling
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 2 små burkar krossad ananas
  • paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 1 påse ruccola
  • 1 rund brietårta
  • 1 burk ananas i skivor
  • 10 skivor edamerost
  • 2 tomater
  • 150 g lufttorkad skinka
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Börja med att bena ur och klippa kycklingen i strimlor. Blanda alla ingredienser till fyllningen, alltså 1 grillad kyckling, 5 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs och 2 små burkar krossad ananas. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar.
  2. Fördela fyllningen mellan bottnarna så det blir en rund tårta. Se till att inte lägga skarvarna på olika håll så hållet tårtan ihop bättre.
  3. Avsluta med att breda ett lager fyllning runt hela tårtan. Plasta in tårtan och låt den stå i kylen några timmar, gärna över natten.
  4. Klä sidan med ruccolablad. Rulla ihop ostskivorna och doppa änden i paprikapulver. Fördela toppingen i ett mandalamönster.

Fler recept med