Lax och pocherat ägg
Förslag på bröd
Polarpärlan Vete
Ingredienser
- 2 Polarpärlan Vete
- ¾ dl Färdig hollandaisesås
- 4 Gröna sparrisar
- 2 Ägg
- ½ dl Vitvinsvinäger till pochering
- 1 krm Salt
- 4 skivor Gravad eller rökt lax
- Salt
- Nymalen vitpeppar
- 2 Dillvippor
Gör så här
- Värm såsen enligt anvisning på förpackningen.
- Skär sparrisen i mindre bitar och koka den i saltat vatten i 1 minut. Häll av i durkslag.
- Koka upp vatten med vinäger och salt.
- Knäck äggen och stjälp försiktigt ner dem i det kokande vattnet.
- Låt äggen sjuda sakta i ca 4 min tills vitan hårdnat men gulan fortfarande är lös.
- Lyft upp äggen med en hålslev.
- Lägg sparris och laxskivorna på bröden, toppa med äggen och skeda över hollandaisesåsen.
- Dekorera med dill.