Laxsnittar med pepparrot
Varje brödskiva ger ca 6 snittar.
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 1 Sarek
- 2 msk Färskost
- ½ msk Pepparrot, riven
- Några droppar citronsaft
- 5 Gräslöksstrån
- 2 Salladsblad
- 3 skivor Rökt lax (ca 50 g)
- Salt och peppar
Gör så här
- Blanda färskosten med pepparrot och citronsaft, smaka av med salt och peppar.
- Bred ut osten på tunnbrödet och lägg på gräslöksstråna.
- Fördela laxskivorna och salladsbladen över lite mer än halva brödskivan.
- Rulla ihop brödet från sidan med fyllning så fäster färskosten bra på slutet.
- Snyggast blir det om gräslöksstråna då hamnar i rullen och blir små gröna prickar mot färskosten när man skär upp snittarna.
- Hit kan man förbereda och förvara i kyl, vid servering skär man snittar med vass kniv och dekorerar med någon ört eller en liten citronskiva om man önskar.