Ljuvlig äggröra med gräslök och sparris
Äggröra kan göras på hundra olika sätt, det här är en av våra enklaste och godaste varianter. Något annat som är gott är att låta smöret bli brynt innan man rör ned grädde och ägg, då får röran en lite knäckig ton.
Förslag på bröd
Polarpärlan Fullkorn
Ingredienser
Gör så här
Äggröra
- Börja med äggröran så hinner den svalna lite när du förbereder det andra.
- Smält smöret, vispa i grädde och ägg.
- Rör runt på medelvärme tills äggröran fått lagom konsistens, salta och peppra och ställ åt sidan en stund.
Sparris
- Värm lite olja i en panna, ansa sparrisen och stek dem helt lätt i oljan, de behöver inte ta färg men är godast om de blivit lite varma och en aning mjuka.
Montering
- Smöra bröden. Lägg på lite bladpersilja, det är supergott ihop med äggröra.
- Skär ned sparrisen i mindre bitar, fördela på äggröran.
- Strö över hackad gräslök och vrid några varv med pepparkvarnen över smörgåsarna. Njutning!
Tips!
- Om du vispar ihop äggröran helt kort innan den börjar stelna i kastrullen blandas vitor och gulor jämnt och äggröran blir slät och fin, sen rör du med slev när den håller på att stelna tills den blir flikig och lagom krämig.