stäng av

Ingredienser

  • 5 dl creme fraiche
  • 5 dl gräddfil
  • 2 dl citronmajonnäs
  • 1 rödlök
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 12 gurkskivor
  • 12 körsbärstomater
  • 1 paket rökt skinka
  • 12 ostskivor
  • 24 vindruvor
  • 1 burk svart kaviar
  • 4 kokta ägg
  • 500 g skalade räkor
  • Majonnäs
1
2
3
4
5
0 röster

Lottens godaste

Receptbidrag av Lotten Lundgren

Ingredienser

  • 5 dl creme fraiche
  • 5 dl gräddfil
  • 2 dl citronmajonnäs
  • 1 rödlök
  • 3 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 12 gurkskivor
  • 12 körsbärstomater
  • 1 paket rökt skinka
  • 12 ostskivor
  • 24 vindruvor
  • 1 burk svart kaviar
  • 4 kokta ägg
  • 500 g skalade räkor
  • Majonnäs

Gör så här

Fyllning och montering

  1. Hacka löken i små bitar, häll ner creme fraiche, gräddfil, majonnäs, 3/4 av svart kaviar, salt och peppar. Blanda allt och rör om.
  2. Lägg Polarbröd i en cirkel på ett större fat ovanpå varann, fördela blandningen mellan lagren och efter sidorna. Låt stå, helst över natten för att brödet ska dra åt sig röran.

Dekoration

  1. Fördela räkorna uppe på tårtan. Skiva gurkan och placera på sidan runtom tårtan samt på ovansidan som du själv vill. Dela skinkan, vira in en vindruva i varje och lägg på tårtan, gör detsamma med osten. Lägg på tomater och skivad ägg som du vill. Dutta sen på majonäs över äggen och lägg på en klick svart kaviar på varje. Låt stå ca 1 timme, är och njut!

Fler recept med