stäng av

Ingredienser

  • 4 halvor Polarbröds Jubileumskaka
  • 200 g varmrökt lax
  • 2 msk citron
  • 1 dl mixade gröna ärtor
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 kokt ägg
  • 4 cm fint strimlad purjolök
  • salt
  • peppar
  • 2 msk mjölk
  • 100 g Philadelphiaost
1
2
3
4
5
0 röster

Lyxig jubileumslaxtårta

Recepbidrag från Julia Lundqvist.

Ingredienser

  • 4 halvor Polarbröds Jubileumskaka
  • 200 g varmrökt lax
  • 2 msk citron
  • 1 dl mixade gröna ärtor
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 kokt ägg
  • 4 cm fint strimlad purjolök
  • salt
  • peppar
  • 2 msk mjölk
  • 100 g Philadelphiaost

Gör så här

  1. Sätt två brödhalvor till en cirkel och pensla med 1–2 msk mjölk. Mixa de gröna ärtorna och blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Bred ut fyllningen på bottnarna och sätt över de andra två halvorna omlott, för att undvika att skarvarna hamnar på samma ställe.
  2. Blanda 3 dl creme fraiche med 100 g Philadelphiaost. Strimla ytterligare 3 cm purjolök och blanda i. Bred ut runt hela bottnarna, ovan och på sidorna.
  3. Toppa smörgåstårtan efter egen smak med t ex gravad rökt lax, handskalade räkor, äggskivor, gräslök, dill, rädisor, citroner och gurkskivor. Första lagret i laxtårtan kan med fördel monteras dagen innan för en extra saftig smörgåstårta.

Fler recept med