stäng av

Ingredienser

  • paket Polarkaka
  • 400 g vitvinsmarinerad kassler (Ica)
  • 5 dl creme fraiche
  • majonnäs
  • 1 rödlök
  • 2 dl vispgrädde
1
2
3
4
5
0 röster

Mamma Mias smörgåstårta

Receptbidrag från Jennifer Petterson.

Ingredienser

  • paket Polarkaka
  • 400 g vitvinsmarinerad kassler (Ica)
  • 5 dl creme fraiche
  • majonnäs
  • 1 rödlök
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Putsa kasslern och tärna i små tärningar. Blanda sedan 3,5 dl creme fraiche, majonnäs efter tycke och den hackade rödlöken. Vänd i kasslern och rör ihop till en fyllning. Känn efter hur fast eller lös den är och fyll på med creme fraiche efter behov. Den ska vara krämig!
  2. Fördela ut smeten på två (eller 3 om du vill ha högre) lager Polarkaka.
  3. Vispa grädden, blanda i en gnutta majonnäs och bred ett tunt lager på toppen och sidorna för att det du dekorerar med ska fästa och för att tårtan inte ska bli torr!
  4. Garnera efter eget tycke, till exempel räkor, ägg, ost och grönsaker.

Fler recept med