stäng av

Ingredienser

  • 2 paket Polarkaka
  • 1 burk majonnäs
  • 1 bytta räkost
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 stor burk handskalade räkor
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 paprika
  • 1 gurka
  • 5 kokta ägg
  • 1 ask physalis
  • 2 citroner
  • 1 burk tångkaviar
1
2
3
4
5
0 röster

Mammas krämiga polartårta

Ingredienser

  • 2 paket Polarkaka
  • 1 burk majonnäs
  • 1 bytta räkost
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 stor burk handskalade räkor
  • 1 rödlök
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 1 paprika
  • 1 gurka
  • 5 kokta ägg
  • 1 ask physalis
  • 2 citroner
  • 1 burk tångkaviar

Gör så här

  1. Blanda samman majonnäs, räkost, creme fraiche och halva burken tångkaviar. Dela och pressa i saften från en citron samt citronzest från 0,5 citron i blandningen. Finhacka hälften av räkorna, gurkan, löken, gräslöken, dillen samt finhacka tre av äggen.
  2. Blanda samman allt till en smet och smaksätt med salt efter behov och smak. Sprid sedan blandningen mellan lagren av Polarkakan.
  3. Högst upp toppar och dekorerar du med tångkaviar, dill, gräslök, äggskivor, räkor, tunna snurrade citronskivor och gurkskivor samt paprika och physalis. Det går att toppa med valfritt som man tycker är snyggt eller gott exempelvis rädisor, vindruvor, tomat. Vill man variera smak går det utmärkt att ta skinkost, naturell mjukost, vegoskinka, skinka, rostbiff, lax eller annan smak som föredras.

Fler recept med