Mammas smörgåstårta
Receptbidrag från Lina Johansson.
Ingredienser
Gör så här
- Lägg ut två halvor med Polarkaka på en bricka så det bildar en cirkel.
- Gör en tonfiskfyllning genom att vispa 2 dl vispgrädde hårt och blanda med 4 msk majonnäs, 2 finhackade skalade äpplen, 15 cm finhackad purjolök, 2 burkar tonfisk i vatten och en nypa salt. Fördela över brödet och lägg på nästa cirkel av Polarkaka.
- Gör en ägg- och kaviarfyllning genom att vispa 2 dl vispgrädde hårt och blanda med 4 msk majonnäs, 8 finhackade kokta ägg, 1 stor tub kaviar, 4 msk hackad fryst eller färsk dill. Fördela över brödet, men spara lite av fyllningen för att breda över kanterna och det översta brödet med.
- Lägg nu på den sista brödcirkreln och bred ut den fyllningen du sparat från ägg- och kaviarfyllningen. Plasta hela tårtan med plastfolie och låt vila till nästa dag i kylen.
- Dekorera med sallad på kanterna och lax, räkor och ägg på toppen. Eller välj din egen favorittopping!