Mammas smörgåstårta
Receptbidrag från Malin Östlund.
Ingredienser
Gör så här
- Lägg två halvmånar Polarkaka med botten upp på en fat eller större tallrik.
- Hacka rödlöken fint och häll av vattnet från tonfisken och lägg allt i en bunke och blanda ihop det med creme fraichen, salta och peppra efter smak. Bred röran över Polarkakebotten.
- Lägg på ett nytt lager bröd, Ställ åt sidan än så länge.
- Skala och skiva äggen, skär tomaterna i klyftor och tärna gurkan i lagom stora bitar.
- Börja med att lägga äggskivorna ytterst längs med kanten som ram på smörgåstårtan. Innanför äggskivorna är det dags för tomatklyftorna. I utrymmet som blir kvar i mitten, där lägger du en valfri mängd av den tärnade gurkan!
- Allra sista steget som är valfritt, klicka lite svart eller röd stenbitsrom på varje äggskiva.
- Denna smörgåstårta blir godast om den görs dagen innan, eller om den får stå i kylskåpet i några timmar innan servering så det får suga åt sig fyllningen och bli riktigt saftig.