stäng av

Ingredienser

  • 4 halvmånar Polarkaka
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 liten röd lök
  • salt
  • peppar
  • 4 hårdkokta ägg
  • gurka
  • 3 tomater
  • röd eller svart stenbitsrom
1
2
3
4
5
3 röster

Mammas smörgåstårta

Receptbidrag från Malin Östlund.

Ingredienser

  • 4 halvmånar Polarkaka
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 liten röd lök
  • salt
  • peppar
  • 4 hårdkokta ägg
  • gurka
  • 3 tomater
  • röd eller svart stenbitsrom

Gör så här

  1. Lägg två halvmånar Polarkaka med botten upp på en fat eller större tallrik.
  2. Hacka rödlöken fint och häll av vattnet från tonfisken och lägg allt i en bunke och blanda ihop det med creme fraichen, salta och peppra efter smak. Bred röran över Polarkakebotten.
  3. Lägg på ett nytt lager bröd, Ställ åt sidan än så länge.
  4. Skala och skiva äggen, skär tomaterna i klyftor och tärna gurkan i lagom stora bitar.
  5. Börja med att lägga äggskivorna ytterst längs med kanten som ram på smörgåstårtan. Innanför äggskivorna är det dags för tomatklyftorna. I utrymmet som blir kvar i mitten, där lägger du en valfri mängd av den tärnade gurkan!
  6. Allra sista steget som är valfritt, klicka lite svart eller röd stenbitsrom på varje äggskiva.
  7. Denna smörgåstårta blir godast om den görs dagen innan, eller om den får stå i kylskåpet i några timmar innan servering så det får suga åt sig fyllningen och bli riktigt saftig.

Fler recept med