stäng av

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • smör
  • 5 dl Västerbottensost
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 6 hårdkokta skivade ägg
  • svartpeppar
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl finstrimlad sallad
  • 3 dl gräddfil
  • 600 g inlagd sill
  • 250 g senapssill
  • 250 g tomatsill eller skärgårdssill
  • gräslök
  • rödlök
  • dill
1
2
3
4
5
0 röster

Midsommartårta

Ingredienser

  • 6 halvmånar Jubileumskaka
  • smör
  • 5 dl Västerbottensost
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 6 hårdkokta skivade ägg
  • svartpeppar
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl finstrimlad sallad
  • 3 dl gräddfil
  • 600 g inlagd sill
  • 250 g senapssill
  • 250 g tomatsill eller skärgårdssill
  • gräslök
  • rödlök
  • dill

Gör så här

  1. Bred smör på alla brödskivor. Lägg två av skivorna på ett uppläggningsfat och fördela den rivna osten och den finhackade löken över.
  2. Lägg över två nya brödskivor, försök att inte få skarven på samma ställe, då blir tårtan mer stabil. Täck detta lager med de skivade äggen, bred över majonnäs och krydda med peppar.
  3. Lägg på de sista två brödskivorna, bred över majonnäs och täck med hackad grönsallad. Lägg den inlagda sillen som en yttre ring på tårtan. Gör sedan en mellanring av senapssillen och lägg slutligen tomatsillen i mitten. Garnera med finhackad gräslök, ringar av rödlök och dillvippor. Gör gärna i ordning tårtan en dag innan den ska ätas. Då blir den saftig och god!

Fler recept med