stäng av

Ingredienser

  • förpackningar Polarkaka (beroende på hur hög du vill ha den)
  • 7 förpackningar crabsticks, lätt körda i matberedare
  • 2 rödlökar, hackade i matberedare
  • 1 burk ishavsrom
  • stor burk creme fraiche
  • 5 dl majonnäs, eller efter smak
  • 8 kokta ägg, körda i ägghackare åt båda hållen
  • 2 dl räkor, grovt hackade
  • aromat
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förpackning små tomater
  • skivad gurka
  • gravad eller kallrökt lax
  • 1 citron
  • 1 burk röd rom
  • 1 burk svart rom
1
2
3
4
5
0 röster

Min egna smörgåstårta

Receptbidrag av Katarina Grydén.

Ingredienser

  • förpackningar Polarkaka (beroende på hur hög du vill ha den)
  • 7 förpackningar crabsticks, lätt körda i matberedare
  • 2 rödlökar, hackade i matberedare
  • 1 burk ishavsrom
  • stor burk creme fraiche
  • 5 dl majonnäs, eller efter smak
  • 8 kokta ägg, körda i ägghackare åt båda hållen
  • 2 dl räkor, grovt hackade
  • aromat
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förpackning små tomater
  • skivad gurka
  • gravad eller kallrökt lax
  • 1 citron
  • 1 burk röd rom
  • 1 burk svart rom

Gör så här

  1. Blanda crabsticks, rödlök, ishavsrom, 1 stor burk creme fraiche, 2–3 dl majonnäs, 5 ägg och 2 dl grovt hackade räkor. Krydda med aromat, svartpeppar, salt eller andra kryddor efter smak. Lägg röran mellan brödlagren.
  2. Blanda samman 2–3 dl creme fraiche och 2–3 dl majonnäs och bred över tårtan.
  3. Garnera med små tomater, skivad gurka, räkor om det finns kvar och ca 2–3 ägg, körda i ägghackare åt båda håll, gravad eller kallrökt lax, citron samt röd rom och svart rom.

Fler recept med