Min egna smörgåstårta
Receptbidrag av Katarina Grydén.
Ingredienser
- 1½ förpackningar Polarkaka (beroende på hur hög du vill ha den)
- 7 förpackningar crabsticks, lätt körda i matberedare
- 2 rödlökar, hackade i matberedare
- 1 burk ishavsrom
- 1½ stor burk creme fraiche
- 5 dl majonnäs, eller efter smak
- 8 kokta ägg, körda i ägghackare åt båda hållen
- 2 dl räkor, grovt hackade
- aromat
- salt
- svartpeppar
- 1 förpackning små tomater
- skivad gurka
- gravad eller kallrökt lax
- 1 citron
- 1 burk röd rom
- 1 burk svart rom
Gör så här
- Blanda crabsticks, rödlök, ishavsrom, 1 stor burk creme fraiche, 2–3 dl majonnäs, 5 ägg och 2 dl grovt hackade räkor. Krydda med aromat, svartpeppar, salt eller andra kryddor efter smak. Lägg röran mellan brödlagren.
- Blanda samman 2–3 dl creme fraiche och 2–3 dl majonnäs och bred över tårtan.
- Garnera med små tomater, skivad gurka, räkor om det finns kvar och ca 2–3 ägg, körda i ägghackare åt båda håll, gravad eller kallrökt lax, citron samt röd rom och svart rom.