Minicaesar-tårta för två
En caesarsallad i form av tårta, så genialiskt och så gott! Brödet steks knaprigt och blir supergott och roligare alternativ till krutonger. Tårtan delas på två som lunch men går också att dela på fyra som förrätt (alt. äta allt själv om man är riktigt sugen).
Förslag på bröd
Hällakaka
Ingredienser
- 2 Hällakaka
- 1 kycklingbröstfilé
- 2 msk olivolja
- 3 skivor bacon
- Ceasarkräm
- ½ tsk sardellcréme på tub
- 1 dl majonnäs
- ½ vitlöksklyfta
- 1 tsk citronsaft
- 1 dl riven parmesanost
- Topping
- 1 stor tomat
- 5 mindre coctailtomater
- ½ dl hyvlad parmesan
- 4 blad romansallad
Gör så här
- Stek en kycklingfilé i lite olivolja tills den är genomstekt, låt svalna. Eller använd färdiggrillad kyckling. Stek bröden i olivolja på båda sidorna tills de blir krispiga på ytan. Skär baconskivorna i små bitar och knaperstek, låt de rinna av på ett hushållspapper och svalna. Förbered Caesarkrämen under tiden.
- Blanda sardellcrème, majonnäs, pressad vitlök, citronsaft och parmesanost, smaka av och tillsätt ev lite mer citronsaft eller en gnutta salt. Skär den större tomaten i skivor och dela cocktailtomaterna i halvor. Skär upp kycklingen i tunna skivor.
- Bred 1/3 av krämen på två brödhalvor som du lagt ut mot varandra på ett fat så att de bildar en tårtbotten. Lägg på två salladsblad och några tomatskivor samt hälften av kycklingen. Bred på 1/3 till av krämen på de kvarvarande brödhalvorna och lägg ovanpå de andra.
- Lägg på sallad, resten av kycklingen och cocktailtomaterna. Spritsa eller klicka ut det sista av krämen och toppa med bacon och hyvlad parmesanosten.
- Tips! Du kan såklart välja om du vill göra en hel minitårta eller dela den i två halvor direkt, vi valde att dela brödet i halvor innan montering. Ser fint ut och blir snyggare när man delar. Eftersom brödskivorna är stekta är de lite svårare att skära upp utan att man kraschar tårtan Vill du göra fyra små tårtbitar som förrätt kan du göra på samma sätt. Blir finfina snittar eller som små bakelser!