Minipizza med hummus och granatäpple
I detta recept gör sig dukkah bra! Dukkah är härlig smaksättare/kryddblandning med ursprung i Egypten som du enkelt gör själv. Blanda nötter/mandel och rosta i ugnen, ca 10 minuter på 175 grader. Mot slutet strör du på sesamfrön, spiskummin, chilipulver och salt. Låt svalna och mixa i matberedare och använd till smaksättare av t ex grillade rätter, ris eller wokade grönsaker. Gott!
Polarpärlan Fullkorn
Ingredienser
- 4 Polarpärlan Fullkorn
- 1 dl Färdig hummus
- 2 dl Grönkål, strimlad
- 1 Morot, strimlad
- ½ dl Granatäppelkärnor
- 2 msk Rostad mandel, hackad eller dukkah
- Olja till stekning
Gör så här
- Gör i ordning grillen (eller sätt ugnen på 175 grader).
- Fräs grönkålen hastigt i olja.
- Fördela hummus på brödskivorna.
- Lägg på grönkål och morot.
- Grilla pizzorna med indirekt grillning (skjut kol/briketter åt sidan och lägg brödet mitt på).
- Täck med lock och grilla cirka 5 minuter eller tills de är genomvarma och botten är gyllene.
- Toppa med rostad mandel eller dukkah och granatäpple.
- Tips! Om du har en pizzasten passar det utmärkt att använda den här. Värm den isåfall i förväg i grillen några minuter. Vill du inte grilla så gratinera i ugnen, funkar lika bra!