Minisandwich med färskost, gurka och lax
Förslag på bröd
Polarpärlan Fullkorn
Ingredienser
- 9 Polarpärlan Fullkorn
- 400 g Färskost
- 2 msk Dill, hackad
- 1 msk Citronsaft
- Salt och peppar
- 1 Gurka
- 400 g Rökt lax, skivad
- 12 Körsbärstomater
Gör så här
- Blanda färskost, dill och citronsaft.
- Smaka av med salt och peppar.
- Bred blandningen på 6 av brödskivorna.
- Skiva gurkan och fördela den och den rökta laxen ovanpå färskosten.
- Lägg tre av brödskivorna med pålägg ovanpå tre skivor med pålägg.
- Toppa med de tre brödskivorna utan pålägg. Pressa ihop något.
- Dela varje macka i fyra bitar med en skarp kniv, de håller ihop bäst med en tandpetare eller t ex en delad grillpinne.
- Dekorera med körsbärstomater.