Minismörgåstårta med ögon
Förslag på bröd
Polarpärlan Fullkorn
Ingredienser
- 3 Polarpärlan Fullkorn
- 1 kokt ägg
- 200 g färskost
- 4 msk crème fraiche
- ¼ krm örtsalt
- 50 g rökt kalkon
- 1 liten röd paprika
- 3 rädisor
- 2 svarta oliver
Gör så här
- Lager ett: Koka ägget och låt svalna. Hacka i mindre bitar. Rör ihop färskost med crème fraiche, blanda med ägghacket och smaka av med örtsalt.
- Lager två: Hacka kalkon och paprika fint. Rör ihop färskost med crème fraiche och blanda med hackad kalkon och paprika.
- Bred på lager ett på en brödskiva, lägg på nästa brödskiva och bred på lager två.
- Toppa med ytterligare en brödskiva och bred på rumstempererad färskost.
- Halvera rädisorna och skär oliverna i skivor.
- Skala rädisorna försiktigt med en potatisskalare så att röda ränder blir kvar av skalet
- Dekorera tårtan med ”ögonen” och placera olivringarna på varje öga.