stäng av

Ingredienser

  • 4 Njalla
  • 3 dl Räkor, skalade
  • 1 Lime
  • ½ Chilifrukt, finhackad
  • 1 msk God olivolja
  • 2 Äggulor
  • 2 tsk Äppelcidervinäger
  • ½ msk Dijonsenap
  • 3 dl Rapsolja
  • 1 msk Dill, finhackad
  • 3 droppar Tabasco
  • 3 droppar Worcestersås
  • Salt
  • 1 Avokado
  • Salladsblad
  • Chiliringar
1
2
3
4
5
11 röster

Miniwrap med chilimarinerade räkor, avokado och dillmajonnäs

Förslag på bröd

Njalla

Ingredienser

  • 4 Njalla
  • 3 dl Räkor, skalade
  • 1 Lime
  • ½ Chilifrukt, finhackad
  • 1 msk God olivolja
  • 2 Äggulor
  • 2 tsk Äppelcidervinäger
  • ½ msk Dijonsenap
  • 3 dl Rapsolja
  • 1 msk Dill, finhackad
  • 3 droppar Tabasco
  • 3 droppar Worcestersås
  • Salt
  • 1 Avokado
  • Salladsblad
  • Chiliringar

Gör så här

  1. Börja med räkorna som ska marineras.
  2. Lägg räkorna i en bunke och pressa över juicen från en lime, blanda runt med chili och olivolja och låt dra ca 2 timmar i kyl.
  3. Gör majonäsen.
  4. Dela och kärna ur avokadon, skär i skivor.
  5. Fördela salladsblad, avokadoskivor, räkor och chili på tunnbröden och rulla ihop till små strutar.
  6. Klicka i dillmajonnäs och servera gärna lite extra som tillbehör.

Majonäs

  1. Till majonnäsen är det viktigt att alla ingredienser har samma temperatur, då är det mycket enklare att få majonnäsen att binda och inte skära sig.
  2. Blanda äggulor, vinäger och senap i en bunke.
  3. Vispa försiktigt i oljan i en jämn stråle tills allt är blandat, börja försiktigt så går det bra att öka hastigheten efter hand.
  4. Rör i dillen och smaka av med tabasco, Worcestersås och salt.
  5. Tips! Känns majonnäsen oljig, smaka av med lite mer vinäger för att balansera syran.