Miniwrap med chilimarinerade räkor, avokado och dillmajonnäs
Förslag på bröd
Njalla
Ingredienser
- 4 Njalla
- 3 dl Räkor, skalade
- 1 Lime
- ½ Chilifrukt, finhackad
- 1 msk God olivolja
- 2 Äggulor
- 2 tsk Äppelcidervinäger
- ½ msk Dijonsenap
- 3 dl Rapsolja
- 1 msk Dill, finhackad
- 3 droppar Tabasco
- 3 droppar Worcestersås
- Salt
- 1 Avokado
- Salladsblad
- Chiliringar
Gör så här
- Börja med räkorna som ska marineras.
- Lägg räkorna i en bunke och pressa över juicen från en lime, blanda runt med chili och olivolja och låt dra ca 2 timmar i kyl.
- Gör majonäsen.
- Dela och kärna ur avokadon, skär i skivor.
- Fördela salladsblad, avokadoskivor, räkor och chili på tunnbröden och rulla ihop till små strutar.
- Klicka i dillmajonnäs och servera gärna lite extra som tillbehör.
Majonäs
- Till majonnäsen är det viktigt att alla ingredienser har samma temperatur, då är det mycket enklare att få majonnäsen att binda och inte skära sig.
- Blanda äggulor, vinäger och senap i en bunke.
- Vispa försiktigt i oljan i en jämn stråle tills allt är blandat, börja försiktigt så går det bra att öka hastigheten efter hand.
- Rör i dillen och smaka av med tabasco, Worcestersås och salt.
- Tips! Känns majonnäsen oljig, smaka av med lite mer vinäger för att balansera syran.