Miniwrap med räkor och koriander
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 2 Sarek
- 4 msk Olivolja med citronsmak
- 1 msk Vitvinsvinäger
- 1 msk Honung
- 1 msk Koriander, hackad (spara några blad till dekoration)
- 1 krm Röd chili, hackad
- 4 dl Räkor, handskalade
- 2 msk Färskost
- 2 dl Ruccola
- 4 Citronklyftor
- 4 Kvistar koriander
- 1 dl Creme fraiche
- 1 tsk Pressad citron
- 1 Vitlöksklyfta, pressad
- 1 krm Salt
Gör så här
- Blanda citronolja, vitvinsvinäger, honung, koriander och chili.
- Vänd runt räkorna i marinaden.
- Dela brödet i två bitar, diagonalt.
- Bred ut färskosten på skivorna.
- Rulla ihop bröden till små strutar och bind ihop med ett fint snöre.
- Lägg först ned ruccolabladen i brödet och fyll på med marinerade räkor.
- Blanda crème fraiche, citronsaft, vitlök och salt.
- Ringla såsen över räkorna (eller servera som tillbehör).
- Dekorera med korianderblad.
- Tips! Passar både som förrätt eller på buffébordet.