Mormor Birgits smörgåstårta
Receptbidrag från Nathalie Reguera.
Ingredienser
- 6 halvor Polarkaka
- 2 hårdkokta hackade ägg
- 200 g finhackad crab fish
- 4 dl creme fraiche
- 2½ dl majonnäs
- 1 tsk curry
- 50 g röd stenbitsrom
- 1½ dl finhackad gräslök
- 2 dl finhackad dill
- 400 g räkor med skal, alternativt ca 5 dl frusna färdigskalade räkor, väl avrunna
- 1 burk svart stenbitsrom
- 1 finhackad gurka
- dillkvistar
Gör så här
- Blanda fyllning 1 med 2 hårdkokta hackade ägg, 200 g finhackad crab fish, 2 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs och 1 tsk curry.
- Blanda fyllning 2 med 50 g röd stenbitsrom, 1 dl creme fraiche, 1/2 dl majonnäs och 1/2 dl finhackad gräslök.
- Bred på fyllning 1 på två brödhalvor och lägg två halvor ovanpå. Bred på fyllning 2 och lägg på de två sista brödhalvorna. Lägg plastfilm över tårtan och ställ kallt till nästa dag.
- Blanda 1 dl creme fraiche och 1 dl majonnäs och bred det över och runt tårtan. Garnera kanterna med hackad dill och ovanpå med räkor, gurka, svart stenbitsrom och dillkvistar.