stäng av

Ingredienser

  • 6 halvor Polarkaka
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 200 g finhackad crab fish
  • 4 dl creme fraiche
  • dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 50 g röd stenbitsrom
  • dl finhackad gräslök
  • 2 dl finhackad dill
  • 400 g räkor med skal, alternativt ca 5 dl frusna färdigskalade räkor, väl avrunna
  • 1 burk svart stenbitsrom
  • 1 finhackad gurka
  • dillkvistar
1
2
3
4
5
20 röster

Mormor Birgits smörgåstårta

Receptbidrag från Nathalie Reguera.

Ingredienser

  • 6 halvor Polarkaka
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 200 g finhackad crab fish
  • 4 dl creme fraiche
  • dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 50 g röd stenbitsrom
  • dl finhackad gräslök
  • 2 dl finhackad dill
  • 400 g räkor med skal, alternativt ca 5 dl frusna färdigskalade räkor, väl avrunna
  • 1 burk svart stenbitsrom
  • 1 finhackad gurka
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Blanda fyllning 1 med 2 hårdkokta hackade ägg, 200 g finhackad crab fish, 2 dl creme fraiche, 1 dl majonnäs och 1 tsk curry.
  2. Blanda fyllning 2 med 50 g röd stenbitsrom, 1 dl creme fraiche, 1/2 dl majonnäs och 1/2 dl finhackad gräslök.
  3. Bred på fyllning 1 på två brödhalvor och lägg två halvor ovanpå. Bred på fyllning 2 och lägg på de två sista brödhalvorna. Lägg plastfilm över tårtan och ställ kallt till nästa dag.
  4. Blanda 1 dl creme fraiche och 1 dl majonnäs och bred det över och runt tårtan. Garnera kanterna med hackad dill och ovanpå med räkor, gurka, svart stenbitsrom och dillkvistar.

Fler recept med