Mumsig matjesmacka med brynt smör
En ljuvligt god macka som mitt i vardagen påminner om midsommar, påsk och jul. Men varför äta sill bara då? Den här passar perfekt till lunch precis när som helst!
Förslag på bröd
Hällakaka
Ingredienser
- 1 Hällakaka
- 6 små potatisar
- 1 ägg
- 1 matjesfilé (eller 5-6 mindre bitar)
- 1 msk hackad dill
- 1 msk hackad gräslök
- 25 g smör
- 1 tsk hackad gräslök till dekoration
Gör så här
- Koka ägg och potatis. Låt svalna. Hacka sillen i mindre bitar och blanda med den hackade dillen och gräslöken. Skiva potatisarna och lägg på brödet. Lägg på sillröran.
- Skär ägget i båtar och placera på mackan. Bryn smöret och droppa över smörgåsen, toppa med hackad gräslök.
- Tips! Här vill man ha mer brynt smör så se till att ha lite extra vid sidan. Också gott med en klick gräddfil eller crème fraiche till!