stäng av

Ingredienser

  • 1 Hällakaka
  • 6 små potatisar
  • 1 ägg
  • 1 matjesfilé (eller 5-6 mindre bitar)
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 25 g smör
  • 1 tsk hackad gräslök till dekoration
1
2
3
4
5
2 röster

Mumsig matjesmacka med brynt smör

En ljuvligt god macka som mitt i vardagen påminner om midsommar, påsk och jul. Men varför äta sill bara då? Den här passar perfekt till lunch precis när som helst!

Förslag på bröd

Hällakaka

Ingredienser

  • 1 Hällakaka
  • 6 små potatisar
  • 1 ägg
  • 1 matjesfilé (eller 5-6 mindre bitar)
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 25 g smör
  • 1 tsk hackad gräslök till dekoration

Gör så här

  1. Koka ägg och potatis. Låt svalna. Hacka sillen i mindre bitar och blanda med den hackade dillen och gräslöken. Skiva potatisarna och lägg på brödet. Lägg på sillröran.

  1. Skär ägget i båtar och placera på mackan. Bryn smöret och droppa över smörgåsen, toppa med hackad gräslök.

  1. Tips! Här vill man ha mer brynt smör så se till att ha lite extra vid sidan. Också gott med en klick gräddfil eller crème fraiche till!