Något för skaldjurshatarna
Tävlingsbidrag från Linda Petersson
Ingredienser
- 2 paket Jubileumskaka
- Lager 1
- 4 dl riven Västerbottensost
- 2 msk hackad gräslök
- 1 dl lätt creme fraiche
- 1 majonnäs
- Lager 2
- dl strimlad rökt skinka
- 1 msk pepparrot
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- Salt och peppar
- Lager 3
- 1 paket färskost med franska örter
- Extra hackade örter som gräslök, persilja och dill
- Topping
- 2 dl majonnäs
- Ostrullar
- Skinka
- Fikon
- Tomater
- Parmaskinka
- Salami
- Cocktail kapris
Gör så här
Lager 1
- Blanda ihop alla ingredienser. Ska inte bli för rinnig, ta mindre eller mer creme fraiche och majonäs vid behov för fast konsistens. Krydda.
Lager 2
- 3-4 dl Strimlad rökt skinka, 1-2msk riven pepparrot,1-1,5 dl creme fraiche, 1 dl majonäs, salt och peppar.
Lager 3
- Blanda färskosten med valfria hackade örter. Dryga ut med creme fraiche vid behov.
Topping
- Bre tårtan med majonnäs. Pynta med parmaskinka, ostrullar, skinka, fikon, tomater, cocktailkapris, salami