Njalla quesadilla
Förslag på bröd
Njalla
Ingredienser
- 4 Njalla
- 1 dl Röda linser, okokta
- 1 dl Svarta oliver
- 60 g Lagrad mager ost
- 1 tsk Koriander, malen
- ½ Galiamelon
- 125 g Cocktailtomater
- 125 g Blandad sallad, t.ex. roman, isberg eller ruccola
- 1 Knipplök
- 1 msk Koriander, färsk
- 1 msk Pressad lime
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Koka de röda linserna. Låt dem svalna.
- Hacka de svarta oliverna, riv osten och blanda ihop med koriandern.
- Smaka av med salt och peppar.
- Fördela lins- och olivblandningen mellan tunnbröden. Hit går det utmärkt att förbereda.
- Skär galiamelonen i grova bitar, dela cocktailtomaterna, bryt den blandade salladen, strimla knipplöken och den färska koriandern. Blanda ihop till en sallad.
- Smaka av den med pressad lime, salt och svartpeppar.
- Stek varje Quesadilla på båda sidorna i en torr stekpanna tills de får fin färg och osten smält.
- Skär varje Quesadilla i fyra bitar och servera tillsammans med salladen.