stäng av

Ingredienser

  • 4 Njalla
  • 1 dl Röda linser, okokta
  • 1 dl Svarta oliver
  • 60 g Lagrad mager ost
  • 1 tsk Koriander, malen
  • ½ Galiamelon
  • 125 g Cocktailtomater
  • 125 g Blandad sallad, t.ex. roman, isberg eller ruccola
  • 1 Knipplök
  • 1 msk Koriander, färsk
  • 1 msk Pressad lime
  • Salt och svartpeppar
1
2
3
4
5
3 röster

Njalla quesadilla

Förslag på bröd

Njalla

Ingredienser

  • 4 Njalla
  • 1 dl Röda linser, okokta
  • 1 dl Svarta oliver
  • 60 g Lagrad mager ost
  • 1 tsk Koriander, malen
  • ½ Galiamelon
  • 125 g Cocktailtomater
  • 125 g Blandad sallad, t.ex. roman, isberg eller ruccola
  • 1 Knipplök
  • 1 msk Koriander, färsk
  • 1 msk Pressad lime
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka de röda linserna. Låt dem svalna.
  2. Hacka de svarta oliverna, riv osten och blanda ihop med koriandern.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fördela lins- och olivblandningen mellan tunnbröden. Hit går det utmärkt att förbereda.
  5. Skär galiamelonen i grova bitar, dela cocktailtomaterna, bryt den blandade salladen, strimla knipplöken och den färska koriandern. Blanda ihop till en sallad.
  6. Smaka av den med pressad lime, salt och svartpeppar.
  7. Stek varje Quesadilla på båda sidorna i en torr stekpanna tills de får fin färg och osten smält.
  8. Skär varje Quesadilla i fyra bitar och servera tillsammans med salladen.