Njalla-snittar med ädelost och fikonmarmelad
Dessa snittar är ett perfekt sällskap till glögg eller julmust! Receptet ger ca 16 stycken.
Förslag på bröd
Njalla
Ingredienser
- 4 Njalla
- 1 dl ädelost på tub
- 6 msk hackade hasselnötter (varav 2 msk sparas till dekoration)
- 1 dl fikonmarmelad
- 1 kvist rosmarin
- eventuellt färska fikon
Gör så här
- Bred ut 1/2 dl ädelost på en skiva Njalla. Strö över 2 msk hackade hasselnötter.
- Bred ut 1/2 dl fikonmarmelad på en annan brödskiva.
- Lägg ihop brödskivorna och stek dem på medelvärme i en torr stekpanna. Ca 3-4 minuter på varje sida, eller tills den är genomstekt men inte bränd.
- Lägg upp på en skärbräda och låt den svalna något. Gör under tiden nästa på samma sätt.
- Klipp rosmarin i mindre delar.
- Skär upp bröden i bitar, lägg upp på ett fat och dekorera med hackade hasselnötter och rosmarin.
- Servera gärna med färska fikon till!
- Tips! Snittarna är godast när de är lite avsvalnade men går att servera varma och kalla också. De går bra att förbereda, steka klart och sen värma helt kort i mikron innan dekoration. De går också att göra dem i ugnen. Gör då som i receptet och grädda dem i 175 grader ugn ca 8-10 minuter eller tills de blivit varma och du ser att osten smält ut lite. Bakplåtspapper under är bra.