stäng av

Ingredienser

  • 6 Njalla
  • Smör
  • Socker
  • Kanel
  • 2 dl Vispgrädde
  • ½ Liter jordgubbar, skivade
  • Salta jordnötter
  • Honung
  • Citronmeliss
1
2
3
4
5
7 röster

Njallastrutar med jordgubbar

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 6 Njalla
  • Smör
  • Socker
  • Kanel
  • 2 dl Vispgrädde
  • ½ Liter jordgubbar, skivade
  • Salta jordnötter
  • Honung
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smöra, sockra och strö kanel över tunnbröden.
  2. Vik in botten och rulla ihop så att du får en strut. Fäst skarven med en tandpetare och rulla en bit bakplåtspapper och lägg i strutens öppning så att den inte sjunker ihop i ugnen.
  3. Grädda 5- 6 min och låt kallna.
  4. Fyll strutarna med vispad grädde, jordgubbar och jordnötter. Alternativt byt ut grädde mot grekisk yoghurt. Ringla över lite honung och dekorera med citronmeliss.