stäng av

Ingredienser

  • 3 Sarek
  • 1 burk Matjessillfiléer
  • ¼ Zucchini
  • 2 Kokta ägg
  • ½ dl Rödlök, hackad
  • ½ dl Gräslök, hackad
  • 1 msk Gul lök, hackad
  • 3 msk Dill, hackad
  • 1 dl Gräddfil
  • 2 msk Majonäs
  • 1 msk Dijonsenap, gärna med honungssmak
  • 6 kvistar Timjan
1
2
3
4
5
2 röster

Nubberullar med timjan

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 3 Sarek
  • 1 burk Matjessillfiléer
  • ¼ Zucchini
  • 2 Kokta ägg
  • ½ dl Rödlök, hackad
  • ½ dl Gräslök, hackad
  • 1 msk Gul lök, hackad
  • 3 msk Dill, hackad
  • 1 dl Gräddfil
  • 2 msk Majonäs
  • 1 msk Dijonsenap, gärna med honungssmak
  • 6 kvistar Timjan

Gör så här

  1. Skär matjesill och zucchini i små bitar.
  2. Skala och hacka äggen och blanda med sill och zucchinibitar.
  3. Finhacka lök och dill och vänd ner i blandningen.
  4. Tillsätt gräddfil, majonnäs och senap och blanda runt försiktigt. Rör man mycket blir röran lite lösare.
  5. Dela varje bröd i två delar på längden och fördela röran på brödskivorna.
  6. Rulla ihop och bind om rullarna med timjankvistar.
  7. Tips! Passar både som förrätt och på buffébordet. Går lätt att dela i snittar för mindre plockbitar.