stäng av

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 3 kokta, kalla potatisar
  • 1 burk matjessill, ca 200g
  • 3 hackade ägg
  • 1 liten hackad rödlök
  • 2 msk skuren gräslök
  • 3 msk liten kapris
  • 2 tsk grovsenap, om man vill ha lite mer smak så använd grov dijonsenap
  • 200 g creme fraiche
  • 2 msk kaviar
  • 3 msk majonnäs
  • Salt och peppar
  • Garnering
  • 2 kokta ägg
  • Några kvistar dill
1
2
3
4
5
163 röster

Nubbesnittar med senap och kapris

Uppgradera din nubberöra! Den passar perfekt till påsk- och midsommarbuffén, eller när som helst då matjessill är aktuellt.

Förslag på bröd

Sarek

Ingredienser

  • 2 Sarek
  • 3 kokta, kalla potatisar
  • 1 burk matjessill, ca 200g
  • 3 hackade ägg
  • 1 liten hackad rödlök
  • 2 msk skuren gräslök
  • 3 msk liten kapris
  • 2 tsk grovsenap, om man vill ha lite mer smak så använd grov dijonsenap
  • 200 g creme fraiche
  • 2 msk kaviar
  • 3 msk majonnäs
  • Salt och peppar
  • Garnering
  • 2 kokta ägg
  • Några kvistar dill

Gör så här

  1. Skär potatisen och Matjessillen i små tärningar och bitar. Blanda tillsammans med resterande ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå något innan servering.
  2. Fördela röran på bröden och rulla ihop. Pressa samman försiktigt och lägg rullarna så att skarven är nedåt.
  3. Skär upp rullarna i bitar och lägg ut på ett fat. Garnera med en bit ägg och lite dill. Redo att serveras!