Nubbesnittar med senap och kapris
Uppgradera din nubberöra! Den passar perfekt till påsk- och midsommarbuffén, eller när som helst då matjessill är aktuellt.
Förslag på bröd
Sarek
Ingredienser
- 2 Sarek
- 3 kokta, kalla potatisar
- 1 burk matjessill, ca 200g
- 3 hackade ägg
- 1 liten hackad rödlök
- 2 msk skuren gräslök
- 3 msk liten kapris
- 2 tsk grovsenap, om man vill ha lite mer smak så använd grov dijonsenap
- 200 g creme fraiche
- 2 msk kaviar
- 3 msk majonnäs
- Salt och peppar
- Garnering
- 2 kokta ägg
- Några kvistar dill
Gör så här
- Skär potatisen och Matjessillen i små tärningar och bitar. Blanda tillsammans med resterande ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå något innan servering.
- Fördela röran på bröden och rulla ihop. Pressa samman försiktigt och lägg rullarna så att skarven är nedåt.
- Skär upp rullarna i bitar och lägg ut på ett fat. Garnera med en bit ägg och lite dill. Redo att serveras!